Neked senki nem mondta, hogy az élet ilyen kacifántos lesz a húszas éveidben? Akkor majd én...

Életkezdési Válság

Életkezdési Válság

Belefér-e a flört egy párkapcsolatba?

2020. november 05. - reginaszentgroti

Egy nagyon jó barátnőm kevésbé optimális helyzete adta az ötletet ehhez a cikkhez, amin már egy pár napja rágom magamat. Flörtölni, bókokat kapni egy másik embernek tetszeni jó érzés, ezt senki sem tagadhatja. De belefér-e ez az ártatlan játék, ha valaki vár otthon, akinek mi vagyunk a mindenei?

images.jpg

Kép forrása: google.com

Bár a barátnőm párkapcsolata most tényleg nincsen a toppon, sok hiányosság és sértettség van jelen, nem gondolom, hogy csak ilyen szituációban alakulhat ki a következő szituáció, azt viszont igen, hogy ilyenkor kell elképesztően okosnak lenni, hogy ne csináljunk hülyeséget.

 

Azt hiszem, főleg manapság a legtöbb emberrel már biztosan előfordult, hogy megtetszett valakinek, aki ezt tudtára is adta, ám jött is a gyors reakció, hogy: “Ne haragudj foglalt vagyok”.

A várt lezárás helyett mégis valami egészen váratlan következik és a másik csak köti az ebet a karóhoz és ártatlanul elkezdtek, hát mondjuk úgy barátkozni. 

 

Az elméd tudja, hogy nyilvánvalóan több is van a dologban, hiszen az egész egy szikrából és nyílt ajánlat tételből eszkalálódott beszélgetéssé köztetek. Azonban trükkös dolog az emberi psziché és nem szereti rosszul érezni magát olyan dolgok miatt, amik a szürke zónába esnek.

Ilyenkor jönnek a kifogások, amikkel magunkat és a külvilágot is előszeretettel szédítjük: nincs köztünk semmi, csak beszélgetünk, ez egy ártatlan flört.

És lehet, hogy tényleg így is érzi az ember. Mégis én arra lennék kíváncsi, hogy ha belegondol az a bizonyos valaki, hogy a párjával is ugyanúgy bármikor flörtölhet egy másik személy, akkor is olyan ártatlannak tekintené-e a dolgot?

Van, aki igen, ezt elismerem és nyilván nagyon nehéz egy párkapcsolatot úgy menedzselni, hogy soha, senki ne sérüljön. Főleg manapság, mikor annyi szó esik a másik korlátozásáról, lelki bántalmazásról és rengeteg olyan dologról, amik rettentően fontosak, mégis nagyon nehéz megtalálni azt a játékszabályt, amivel mindenki mindig elégedett.

Az én személyes véleményem szerint, a párkapcsolat egy korlátozás, amit mi választunk és ez nekem megfelel. Megfelel, mert tudom, hogy a társamnak én vagyok a legszebb, mert ismer kívül belül és ezzel együtt is velem szeretné tengetni a mindennapjait.

A flört pedig egy roppant veszélyes és sokszor a másikat bántó, ártatlannak csúfolt akció, amire sokan csak legyintenek.

Én nem tudok és nem is tudnék a másik irányból legyinteni erre, mert úgy érezném, hogy azt a bizalmat töri meg ezzel a partnerem, amit mi kimondatlanul egymásnak szenteltünk a legelején. Ez az a bizalom, amire egy egészséges párkapcsolatot építeni lehet és ami összetart két személyt egy életen keresztül. Amint ebben egy kis repedés is keletkezik, félő, hogy egy kisebb szellő hatására is azonnal ketté törhet.

Nem azt mondom ezzel, hogy sosem tetszhet meg más, mert az fizikailag képtelenség lenne. Viszont az, hogy te mit kezdesz ezzel az érzéssel, az már egészen más tészta. Mert elfogadhatod, hogy tetszik, hogy vonzó esetleg rettentően humoros valaki, aki nem a párod, hiszen ezeket a dolgokat nem zárja ki az a tény, hogy te valaki mást szeretsz. Ezek olyan attribútumok, amik rengeteg emberben megvannak és, ha párosulnak a kémiával is, onnantól kezdve kezd veszélyessé válni a dolog.

 

De a becéző szavakat, a szexi, sejtelmes szó váltásokat szerintem, ha valaki elköteleződik egy párkapcsolatban, akkor a másiknak kell tartogatnia. Akármilyen nehéz is ez néha, ez az amitől igazi lesz a szerelem, hogy ezt az áldozatot meghozza az ember a másikért.

 

Közben muszáj vagyok, mint a barátnőm esetében is, elfogadni a többi álláspontot, hogy ez másoknak egészen mást jelent. Nekik ez egy sokkal könyelműbb, sokkal jelentéktelenebb aktus és talán én magam látok bele túl sokat.



Nektek mi a véleményetek erről, mi fér bele egy párkapcsolatba?

A bejegyzés trackback címe:

https://reginaszentgroti.blog.hu/api/trackback/id/tr5916273472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSOKKI MÁLNA 2020.11.06. 12:06:57

"Belefér-e a flört egy párkapcsolatba?"

Persze, ha a pároddal flörtölsz.:)))

Alick 2020.11.06. 12:13:45

Kérdés, hogy mit értünk flört alatt és hol húzod meg a határokat.

IamTwo 2020.11.06. 14:33:10

Mivel nagy valószínűséggel a páromat megbántanám vele, így nem fér bele. Noha szerintem beleférne, de ha ez őt bántja, akkor nem. Bár egyébként is jobb az óvatosság, mert a nagy flörtölésben egyszer csak elragad a hév, akkor aztán lesz bonyodalom...
Ahogy az ősi mondás tartja, nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.

fda 2020.11.06. 15:36:02

Kép forrása: google.com
... komoly!

István Torma 2020.11.06. 16:32:47

Egy kapcsolatomat a párom állandó flörtölése tett tönkre. Állunk a piros lámpánál, ő meg a szomszéd kocsi vezetőjével flörtöl. Máskor éjjel hozza haza egy közös ismerős, és a ház előtt enyelegnek még vagy egy órát. Biztosan nem azért csinálta, mert féltékennyé akart tenni, mert nem voltam az. Jól megvoltunk, de ő nem fért a bőrébe. Nem voltam biztonságban, azután már én is kerestem valami stabilabb kapcsolatot

javított állomány 2020.11.06. 17:36:55

@István Torma: És valszeg kúrva sok szenvedéstől kímélted meg magad.Respekt.

Szalay Miklós 2020.11.06. 18:04:51

Egy írás, mely jól összefoglalja, hogyan működik a szerelem, szeretet és barátság:

egyvilag.hu/temakep/054.shtml

Ajánlom különösen a 4-es pontot, a szerelem tényezőiről, itt:

egyvilag.hu/temakep/054.shtml#p12

Vén motoros 2020.11.06. 19:39:11

Nekem ezzel kapcsolatban elég szélsőséges nézeteim vannak, pedig már 69 éves vagyok. Mi fér bele, mi nem: ideális esetben a teljes hűség, dehát, ahogy mondani szokták, a pokolba jobb kerülni, mert ott találkozhat az ember a barátaival. Kevés szent ember van. (És azok is veszélyesek a ministráns fiúkra.) Nos, szerintem egy előzmény és 'utózmány' nélküli gyors kefélés pl. egy vidéki szimpozionon, a szállodában, egy távol élő, csak a szakmából ismert kollégával/kolléganővel, az nekem sokkal jobban belefér, mint egy szexuális kapcsolatnélküli, de ismétlődő kézenfogva andalgás a margitszigeti Rózsakertben. Az előbbi egy mechanikus szex, az utóbbi érzelmi árulás és megcsalás.
Amúgy önbizalom kérdése: a barátnőm, aki - joggal - teljesen biztos volt bennem, meg különösen önmagában is, nemegyszer hívta fel a figyelmemet arra, hogy a szembejövő csajnak NŐI SZEMMEL NÉZVE IS milyen formás cicijei vannak, vagy a melletünk elhúzó csajnak milyen jó a segge. Eszébe sem jutott a féltékenység. Aki állandóan féltékeny, annak ezzel kompenzált kisebbségi érzése van.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2020.11.06. 20:47:03

A flört akkor fér bele a párkapcsolatba, ha mind a három résztvevő tudja, hogy játék. Az ilyen flörtölés leginkább edzés, az elme tornáztatása, mindenkinek örömet okoz, a flörtölő feleknek azért, mert ugrathatják egymást, az épp nem flörtölő harmadiknak azért, mert biztos lehet benne, hogy a partnere számára a flört alanyánál fontosabb.

Real_Time 2020.11.07. 08:21:15

Feminizmus van, nőknek mindent lehet. Csak legyen egy balfasz aki fizeti a gyerektartást, meg egy másik aki kéznél van.

dekás dezső 2020.11.07. 08:44:43

Hát persze, hogy belefér. Volt olyan kollegina a cégnél akivel párhuzamosan 4-en "flörtöltek" Ő mindig mondta, hogy ez csupán ártatlan játék a második-harmadik kollegával, csak aztán besikerült egy in flagranti, amit apa nem vett túl jó néven:D

Real_Time 2020.11.07. 09:46:25

@dekás dezső: 3 gyerek 3 féle apától nem számít. A parlamenti Madame már alig várja hogy kioszthassa a 10 milliós tiszteletdíjat, lényeg a nemzet. A modern nő új férje: az Állambácsi.

Herli 2020.11.07. 10:07:45

Flört bármikor, bárhol fennállhat, kérdés, hogy egyszerű bóktömeg, vagy kibontakozásra váró szerelmi
párkapcsolat lesz belőle. Ezt a házassági kapocs gyenge mivolta elősegíti, ismert, vigaszt kell keresni, és lehet kapni, ha otthon nincs minden rendben.

cardiobascuralis 2020.11.07. 14:49:04

" a barátnőm párkapcsolata most tényleg nincsen a toppon"

Ugyanez elmondható a magyartudásodról és a helyesírásodról is.
Tudtad pl., hogy a magyarban feltalálták az összetett szavakat, és a vesszőt nem sorminta helyett kell használni?

Ahol meg egy párkapcsolatot "menedzselni" kell, ott már rég el van baszva az egész.

cardiobascuralis 2020.11.07. 14:56:18

@IamTwo:
Mondjuk Kósáné Kovács Magda, nyugodjék békében, aki ezt a mondást kitalálta vagy 25 éve, nem volt ugyan fiatal, de ősinek semmiképp nem mondanám.

@javított állomány:
Igen, ha az ember kúr, akkor kúrva általában nem szenved. Vagy ha igen, az már régen rossz.

@Vén motoros:
Az utózmányra van magyar szó, kettő is: utóhatás, illetve következmény. 69 éves korodra már megtanulhattad volna legalább alapfokon az anyanyelvedet.

A mechanikus szexnek meg semmi értelme, annál egy jó szarás is jobb.

Alick 2020.11.07. 22:17:13

@István Torma: A francia férj ilyenkor odamegy a flörtölőkhöz és javasolja, hogy folytassuk ezt az ágyban, hármasban. :)

cardiobascuralis 2020.11.08. 02:16:55

@Alick:
Jaja, mint most az a faszi, aki lelőtte a papot Lyonban (Franciaország), mert kúrta a feleségét.
De lehet, hogy csak összekevert valamit, igazából hármasban akart dugni.

Vén motoros 2020.11.08. 12:40:12

@cardiobascuralis: nem minden fekete/fehér. Akikről írok, már mindenki halott, rokonaik nincsenek, nem sértek jogot. Ismertem egy házaspárt, polgári család, két régivágású úriember, hasonló úriasszony. Kb. 55 éven át éltek egy sokszobás nagypolgári lakásban, közös háztartásban: a férj-feleség és a házibarát. A házibarát volt a keresztapja a gyermekeknek. Először a valamivel idősebb házibartát hunyt el, illően eltemették, meggyászolták. A széleskörű baráti körben mindenki tudott róla, megszokták, természetesnek tartották, nem beszéltek róla. Ilyen is van.
süti beállítások módosítása