Neked senki nem mondta, hogy az élet ilyen kacifántos lesz a húszas éveidben? Akkor majd én...

Életkezdési Válság

3 dolog, ami kissé zavar a mai világban

2020. július 10. - reginaszentgroti

Bár a témafelvetés kissé negatívnak érződhet, igazából csak a múltkori cikkem után, amit itt olvashattok, úgy gondoltam úgy fair, ha az érem mási oldaláról is összegyűjtöm a gondolataimat. Mert természetesen, mint mindennek így a mai világnak is van pozitív, illetve negatív oldala, az egész a szemlélő szemszögén múlik.

Szóval a mai cikkben összeszedtem nektek azt a három dolgot, amit én rossznak találok manapság.

1_0nkzyuzmf0l5locafg9gcq.jpeg

Kép forrása: google.com

Tovább

Hogyan éltem meg külfödön az izoláltságot?

Avagy a személyes karantén utam

Még nem írtam a karanténról cikket, mivel nem voltam benne biztos, mikor lesz vége, így fogalmam sem volt arról, hogyan fogok én változni ez idő alatt. Most már nagyjából a távolból ködösen feldereng a célvonal, az én életemben viszont szeptemberig biztosan nem lesz munka, ami rettentően szürreális. Szóval nem akartam új keletű bölcsességeket megfogalmazni addig, míg ez az egész akár meg is változhat.

Tovább

Mit tudnak nyújtani Anglia tengerpartjai?

A mediterrán tengerpartok a legtöbbünket megigéznek és varázserejükkel örökre fogva tartanak. Mielőtt ellátogattam volna az angol térségen található tengerparti részekre, viszonylag negatív véleménnyel voltam róluk, mondván: úgysem tudja ugyanazt nyújtani, mint a pálmafás, meleg éghajlatú társai!

Tovább

3 dolog, amit Y generációsként értékelni tudok a mai világban

Rengetegszer halljuk, hogy de rossz nekünk, érzelmi intelligenciánkat tekintve gyenge, a fogyasztói társadalom rabjaivá vált, a boldogságukat hiába kergető fiataloknak. Lesz egy ilyen cikk is, de most először a mai világban lévő, számomra pozitív aspektusokra koncentrálnék inkább!

 

Tovább

J.P Delaney - A lány a múltból

Kissé csalódtam ebben a könyvben, mert bár nagyon-nagyon tetszett maga az ötlet, a végét szerintem elrontották.
A sztori beránt, a történet szálak rejtélyesen, izgalmasak. Minden karakternek van valami titka, éppen ez a kíváncsiság az, ami miatt két nap alatt kiolvastam!
Aztán a végén, kicsit elkapkodva, átgondolatlanul zárják le. :(
Kár mert lehetett volna akár zseniális könyv is, így csak szimplán jó volt!

Alex Michaelides - A néma tanú

Nagyon élveztem ezt a könyvet, izgalmas, fordulatos, végig tűkön ülve vártam mit hoz a vége. Vártam, hogy a végén jöjjön az a nagy bumm! meglepetés, és így is történt!
Az egyetlen egy , aprócska dolog amit hiányoltam belőle, hogy nem volt egy szereplő sem akihez úgy igazán, valóban érzelmileg kötődni tudtam volna. Talán ez az egy repíthette volna szuper magaslatokba számomra. Azért így is élveztem

Jodi Picoult - Sorsfordítók

 Nagyon fontos kérdéseket vet fel ez a könyv...Egészen hétköznapi problémáktól kezde, mint a házasságtarsak kommunikációja, szerelem, barátság, bajtársiasság, egészen olyan komplikált kerdesekig, hogy akkor mi is az igazság?

Erre a magunk keretei között fogunk rájönni, hiszen maga a könyv nem mondd ítélet senki felett.

Adott egy lány, aki öngyilkos akart lenni és adott egy fiú, aki már születésétől fogva ismerte ezt a lányt, mindennél jobban szerette, így segített neki.
Adott négy szülő, akik szomszédok voltak, rettenetesen jó barátok és már toyogos korunkban azért imádkoztak, hogy ez a két gyerek, akik testvérként nőttek fel, egy nap egymásba gabalyodjanak.

És akkor adott egy védőügyvéd és egy ügyész, kétféle "igazsággal", miközben az igazságra egyikük sem igazán kíváncsi.

Izgalmas, főleg, hogy minden szereplője egy egészen kicsit közelebb kerülhetünk és így az ő szemszogukbol is ertelmezhetjuk a történteket.
Nagyon elgondolkodtató és mélyen szántó kérdéseket feszeget.

A búcsúzkodás mesterei: a határátkelők

Az utóbbi pár évben arra lettem figyelmes, hogy én folyton csak búcsúzkodom: elköszönök az otthoniaktól, mikor ide repülök, búcsút intek az ittenieknek, mikor hazarepülök, ez a barát hazaköltözik, a másik pedig munkát kap egy másik városban. Valahogy itt kint, mindig minden mozgásban van, nagyon ritkák az állandóságok.

Tovább

Valóban túl érzékenyek volnánk?

Egy ideje, főleg mióta kint élek Angliában, sokszor gondolkozom a következő dolgon: vajon a mostani fiatalok túlérzékenyek-e? A munkahelyemen, ahol rengeteg diákkal dolgozom együtt, sokszor lábbujjhegyen kell sétálgatnom, rettentően óvatosan kell megközelítenem a problémákat. 

Tovább