Neked senki nem mondta, hogy az élet ilyen kacifántos lesz a húszas éveidben? Akkor majd én...

Életkezdési Válság

Angliában élni járvány idején

avagy hogyan változik az élet külföldön

2020. április 01. - reginaszentgroti

https://open.spotify.com/episode/7LBMBtEqVbgZUaHzpFw6Kd?si=pyqsXze2T-23mXvev2jl1A&fbclid=IwAR2J8lmdW10A15kxEk54WTUUjJdFBHF8wCWKCEYnckTyTDcAeXYsORGd0WM

Szóval beütött a krakk, Ms. Korona jött, látott és az egész eddig ismert életünket megváltoztatta.

Sokaknak rettenetesen nehéz a helyzet és olyan problémákkal kell megküzdeni most, amiről soha még csak nem is gondolkodtak. Remélem ezt az időszakot arra használjuk, hogy megtanul adni az akinek van miből, akinek pedig nincs ott segít, ahol tud. Mert ebben most tényleg az egész világ nyakig benne van.

Bár az én helyzetem viszonylag kiváltságos, hiszen az otthon négy falán és az izoláltságon kívül nem sok mindennel kell küszködnöm, az én életemben is lyukat vájt ez a betegség. Hiszen az összes eddigi terv, gondolat, elképzelés a múlté és csak tippelgetni tudok mit hoz a jövő. 

Ahogy most látom, hogy mi megy otthon a politikai életben, nem tudok más lenni csak szomorú. Eddig is tudtuk, hogy rossz a helyzet, de reméltem hogy a miniszterelnökünk lesz olyan gáláns és megpróbál önmagán felül emelkedni. Mert nem lehetetlen. Például nem is olyan messze Szlovéniában a politikusok fizetésének 30%-a az egészségügyi dolgozóknak megy. Hát nem valahogy hasonlóan kellene mindenhol? Ne értsetek félre, a politikusi szakma is rettenetesen fontos lenne, de már rég rossz ha kételkedni kell a vezetők összes döntése mögötti szándékban. Mindenesetre remélem, hogy van egy tervük. És azt még jobban remélem, hogy nem lökik még mélyebbre az országot.

Mert az otthoniakkal szemben azt érzem, hogy Angliában igenis küzdenek a kisemberekért, a vállalatokért és próbálnak a lehető legtöbbet megtenni. Közel sem tökéletesen természetesen, de mégis nagyobb nyugalmat ad ami most itt megy. Mert nem kell aggódnom sok minden miatt. Csak magamra, a mentális egészségemre kell vigyáznom, hogy amikor kell pikkpakk vissza tudjak térni.

Szomorú ami most megy a világban, mégis örülök, hogy van időm olyan dolgokra amiket eddig nem csináltam. Vagyis jobban mondva, hogy gyorsabban haladok velük és minőségi időt tudok itthon tölteni. Mert szerintem ilyenkor mutatkoznak meg az értékek, amik tényleg számítanak az életben. Most van idő társasozni, nagyokat beszélgetni, filmezni. Egy szóval együtt lenni :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reginaszentgroti.blog.hu/api/trackback/id/tr8815580698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.